Satoko Fujii: Torrent

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

På produktive Satoko Fujiis niende soloalbum (i øvrigt ud af mere end 100 album som leder af mange forskellige konstellationer) søger hun nye veje. Torrent er en koncertoptagelse, der helt igennem er improviseret. Fujii har ikke på forhånd gjort sig tanker om, hvad hun ville spille. Og vel er Fujii en improvisationens mester, en af Japans absolut største avantgardister, men der er alligevel noget helt særligt energisk over denne lille time fra den tilsyneladende endeløst kreative, menneskelige ophobning af ressourcer, der bare tager ordet. Fujii har meget at trække på, megen rutine og erfaring, en dyb indsigt i musikken, et tilsyneladende absolut gehør og et lige så tilsyneladende fravær af tekniske begrænsninger. Og det giver altså alt i alt et optimalt udgangspunkt for at udtrykke sig – også når alt er spontant. Læg hertil at hendes udtryk som udgangspunkt er næsten vulkansk, at hendes kunst er voldsom, ekspressiv, brutal – så har du opskriften på noget ganske særligt: en særegen nerve og stil. Men også en nerve og stil, eller rettere bevidsthedsstrøm, som kræver meget af sin lytter.

****  /  Libra Records  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share