Martin Glaz Serup: Trafikken er uvirkelig

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

BOGANMELDELSE Martin Glaz Serup debuterede i 2002 med digtsamlingen Shylas ansigt. Siden har han udgivet yderligere tre digtsamlinger, nogle optegnelser og nogle børnebøger. Sjovt nok leder omslaget på hans nye (femte) digtsamling (som er skrevet til voksne) tankerne hen på børnebøgerne, illustreret som dens omslag er med naivistiske tegninger af (for det meste) let genkendelige skilte og ikoner for trafiklys, busstoppested, hajtænder, motorvej, hovedvej, blind vej m.m.

Digtene er trykt vertikalt på siderne og fremstår i stort omfang som associative, usammenhængende, tilfældige. Og dog. Efterhånden som man læser sig ind i samlingen, samles tankerne til hele tankerækker, og man opdager et gennemgående tema – en tristesse og en længsel efter noget andet og mere, noget udefinerbart, noget andet.

Fortælleren er i Vietnam det ene øjeblik, iagttager og længes. I Italien det næste, iagttager og længes. I Netto det tredje, iagttager og længes. Uanset hvor fornemmer man umiddelbart en utilfredshed og forbløffelse, som aner fortælleren, at livet bare passerer forbi, uden at han selv har nogen indflydelse på dets videre udvikling. I den forstand er der noget passivt over fortællerens positionering. Er glasset halvt fyldt eller halvt tømt? I fortællerens tilfælde klart det sidste.

Og den positionering gør læsningen lidt anstrengende.

*** / Borgens Forlag / 68 sider

Please follow and like us:

  • 0
  • Share