Neil Cowley Trio: Live At Montreux 2012

Please follow and like us:

  • 0
  • Share
FILMANMELDELSE    Næppe nogen jazzfestival nyder samme verdensberømmelse som Montreux Jazz Festivalen, der siden 1967 har haft alle denne verdens bedste jazzmusikere på plakaten. Nævn dem, og de har været der. Og ikke bare på som navne på en plakat. De har i flere tilfælde fornyet genren som helhed fra festivalens scene.
Mange koncerter – tidlige, senere og nutidige – er blevet optaget på video. Og en række af disse optagelser udkommer i disse måneder i en lind strøm. Nærværende optagelse fra britiske Neil Cowley Trios optræden på Montreux i 2012 er bare en i rækken af DVD-udgivelse. Men hvilken en! Pianisten Neil Cowley (som sidste år blev UK Jazz Artist of the Year), hans to sidemen – bassisten Rex Horan og trommeslageren Evan Jenkins – og de fire gæstende strygere optræder på festivalens scene – og på DVDen – med et gennemkontrolleret, meget melodisk, fængende og smukt musisk udtryk. Det, at trioen på en og samme gang kan optræde med et musisk udtryk, der er så 1) gennemkontrolleret, smukt understøttet af strygere og alligevel 2) så uhøjtideligt og  udfordrende er en lise. Musikken appellerer med netop dén spændvidde både til et erfarent og et nyt jazzpublikum.
****  /  Eagle Vision  /  105 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.