Erik Rasmussen: Jazzen ifølge…

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

BOGANMELDELSE   Erik Rasmussen er en billedkunstner med en forkærlighed for jazz. Selv har jeg set ham masser af gange – især på JazzCup i Gothersgade i det indre København – uden at ane, hvem – eller hvad – han var. Men det har altid slået mig, at han virker fortrolig med både omgivelser og besøgende i den kombinerede jazzbutik og -café. Og altid har jeg tænkt: Sådan må Pat Metheny komme til at se ud, når han bliver gammel!

Erik Rasmussen har selv rundet de 70, og nu – med støtte fra Velux Fonden, som gerne vil aktivere ældre – udgivet en lille (48 sider) bog – med en beskeden tekst, der fortæller de små beskedne historier bag de jazzplakater, jazzplade- og jazzCD-omslag han igennem de sidste 24-25 år har lavet. Flere af disse er kendte. Erik Rasmussen har f.eks. lavet omslag for Carsten Dahl, Finn Ziegler, Jacob Fischer, Jesper Lundgaard og Emborg Larsen.

Bogen er måske for aficionados en fin lille sag. Men den gennemførte beskedenhed gør også, at den på alle måder forbliver en ”lille” sag. Hverken kunstnerisk, kunsthistorisk, kulturhistorisk, biografisk eller litterært imponerer den. Faktisk sidder man som læser tilbage med den fornemmelse, at bogen formmæssigt er en synops, der bare – som følge af støtten – er blevet ophøjet til en færdig sag. Bogen har således hverken kommerciel eller kunstnerisk betydning. Og dét er selvfølgelig lidt ærgerligt, når der nu – trods alt – både er blevet brugt tid og penge på den.

At der bag i bogen er en CD – indspillet live i henholdsvis Erik Rasmussens dagligstue og på den nu hedengangne Café Chips i Øster Farimagsgade på Østerbro (flot produceret af Jesper Lundgaard i øvrigt) – ændrer ikke afgørende ved helhedsindtrykket. Jazzen ifølge… Erik Rasmussen er og bliver en ”lille” sag for en sluttet kreds.

**  /  Stunt Records/Sundance  /  48 sider  /  Også anmeldt i netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share