Tord Gustavsen Quartet: Extended Circle

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den norske jazzpianist, Tord Gustavsen, har på fem album på ECM demonstreret et enestående kompositorisk og udøvende talent. Med tilsyneladende enkle virkemidler har han formået at ramme nerven i – og indkredse det, der med tiden har fået betegnelsen – ”den nordiske tone.” Hans musik er enkel i udtrykket, men ikke én-dimensional. Den er melankolsk, men ikke formørket. Den er følsom og samtidig åben. Et optimalt match med det tyske label ECM og den sound, der gennemgående præger dette selskabs udgivelser. Hans sjette album på ECM, Extended Circle, ligger i umiddelbar forlængelse af Restored, Returned fra 2009 og The Well fra 2011. Blot tydeliggør Extended Circle, at konstellationen – Tord Gustavsen (klaver), Mats Eilertsen (bas), Jarle Vespestad (trommer) og Tore Brunborg (saxofon) – samspilsmæssigt har nået nye højder. Samspillet er organisk let og lysende. Et nummer som den gospelprægede jazzkomposition, Eg Veit I Himmerik Ei Borg – der giver associationer til Jan Garbarek, når han har været allerbedst – emmer af sørgmodig skønhed. Og et nummer som The Gift – shit, det er mesterligt.
******
ECM Records / Sundance
51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.