Sousou & Maher Cissoko: Africa Moo Baalu

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

I Vestafrika er der stærke traditioner for at formidle historier via sang. Og dén tradition er det svensk / senegalesiske par, Sousou & Maher Cissoko, helt åbenlyst rundet af. På deres tredje fælles album, formår de endog at fremmane (eller rettere: fremsynge) deres historier på et kunstnerisk meget højt niveau. Ikke ved at forsvenske det senegalesiske, eller omvendt. Men ved at smelte deres eget miks af tradition og modernitet sammen i et nyt, kunstnerisk dragende udtryk. De tos sangtekster har en politisk dimension, idet de kredser om temaer som fattigdom, immigration, savn og længsel og i den forstand både henvender sig til afrikanske ledere (som lader fattigdommen råde) og almindelige afrikanere (som står til søs for dog at forsøge at finde sig en tålelig tilværelse i Europa). Men når det hele så krydres af et gennemgående basbeat og en koras ciseleringer og de tos eminente sang (intet mindre), ender lytteren op med et noget nær formfuldendt værk, der emmer af lyrisk nødvendighed – og livslede iblandet livsglæde. Albummet er rytmisk, respektindgydende, lyrisk, let og dog fuld af tyngde.

*****  /  Arc Music  /  55 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.