The Cabin Project: The Cabin Project

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det ”nye” projekt – samarbejdet mellem to af Danmarks dygtigste sangerinder og popsnedkere, Kira Skov og Marie Fisker – har potentialet til at bære endog rigtig langt. Sammen med guitarsiten Oliver Hoiness og multiinstrumentalisten Ned Ferm – og assisteret af produceren Mark Howard (kendt fra sit partnerskab med Daniel Lanois) – har de to skabt et album, der i sjæl og sound har potentialet til herhjemme at modsvare Leonard Cohens største albumsuccesser internationalt. De tos materiale bærer umiskendeligt begges fingeraftryk – og Howards. Der er numre, der er gribende smukke. Numre, der fremkalder vemod. Ti numre i alt, der alle er mørkeblå, ukonventionelle, kontrastfyldte og dog kompromisløst stringente, som netop Leonard Cohens. Kira Skov og Marie Fisker – og deres medansvarlige – er simpelthen et projekt, der er så godt, at jeg vil hævde, at dets første album er noget af det bedste, der endnu i dette årti er udkommet i Danmark. Jeg er overbevist om, at man stadig om ti år vil fremhæve projektets album, når man skal tale om væsentlige udgivelser i 10erne. Udtrykket ligger klart i forlængelse af Kira Skovs seneste soloudspil When We Were Gentle, men er også flot udviklet og udvidet med Marie Fiskers eminente indgriben.

******  /   Stunt Records / Sundance  /  41 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.