Nordal Twang: South of the Border

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Første skæring på Nordal Twangs andet udspil, South of the Border, er et forrygende, pågående, instrumentalt jazz-blues-rock-nummer med titlen, Blade Running. Nummeret afspejler med al ønskelig tydelighed, at 1) den danske jazz-blues-rock-trio (som består af guitaristen Jesper Nordal, bassisten Esben Eyerman og trommeslageren Jesper Uno Kofoed) har en elguitar i front og 2) til lejligheden har ladet sig udvide med en blæsersektion (bestående af Fredrik Lundin, Jakob Munck og Peter Marrot), foruden af Lynge Wagner og Lars Ringgaard på henholdsvis dobro og mundharpe. Man bliver praktisk talt blæst bagover fra start! Flere af de følgende numre er ganske vist mere stilfærdige, men generelt emmer instrumentalmusikalbummet af pondus, overskud og sammenhæng. Og dét, formodentlig, både takket være Nordals kompositoriske afsæt, Lundins arrangementer (for blæsere) og samspillets professionelle niveau. Man fornemmer i Nordal Twangs jazz-blues-rock en inspiration fra navne som Jimi Hendrix, Daniel Lanois og Ry Cooder, men samtidig er South of the Border noget helt særegent, storladent, smukt, dansk.

****  /  LongLife Records/Pladekisten  /  42 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share