Anders Hagberg: Trust

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Svenske Anders Hagberg er en usædvanlig karakter, i hvert fald som kunstner. Han befinder sig indenfor jazzens cirkler, men komponerer musik til f.eks. film og danseforestillinger, er åbenlyst interesseret i et bygge bro over til andre genrer (f.eks. traditionel arabisk, australsk og nepalesisk musik) og kunstarter, åbenlyst optaget af lydens skulpturer og figurer og åbenlyst exceptionelt god til at betvinge sine blæseinstrumenter og fremtvinge narrative forløb. På det nye album, Trust, hører man ham som solist – i enkelte numre akkompagneret af danske Lisbeth Diers på trommer og bækkener – på alskens instrumenter, primært blæsere, og han skaber med dem hele drømmeverdener af lyd – på baggrund af både kompositioner og improvisationer. Vi er i et univers, man ville kunne finde på tyske ECM, men som ikke desto mindre er at finde på Warner Musics svenske sublabel, Parlophone. Et univers, som er eminent godt produceret af Hagberg i samarbejde med lyddesigneren, Åke Linton. Og som i passager minder om Jan Garbareks mere sfæriske skulpturelle lydlandskaber. Nummeret, Violet, er et af albummets bedste!

****  /  Prophone Records  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share