Walt Weiskopf European Quartet: Worldwide

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE For det danske jazzpublikum er dette et interessant album – i kraft af, at kvartetten består af en amerikansk frontfigur og en helt igennem dansk rytmesektion. Den amerikanske tenorsaxofonist Walt Weiskopf lægger således navn til en europæisk kvartet, der i øvrigt består af pianisten Carl Winther, bassisten Andreas Lang og trommeslageren Anders Mogensen. Og det nye album, Worldwide, besvarer både spørgsmålet: Hvorfor er Walt Weiskopf blevet så stort et navn på den amerikanske jazzscene? Og spørgsmålet: Hvordan skal fire jazzmusikeres optimale sammenspil tage sig ud? Svarene på begge spørgsmål er evidente – uanset om man lytter til ekspressive stykker (som Entebbe) eller ballader (som Soultrane, der er skrevet afTadd Dameron). Saxofonisten, der i mere end 15 år har tuneret med navnkundige Steely Dan og i øvrigt spillet med blandt mange andre Brad Mehldau, John Pattituci, Joe Magnarelli, Renee Rosnes og Joe Locke, udviser både pondus som komponist og kapelmester. Og hans rytmegruppe fremstår, som han selv siger, som et slæng af ”amazing musicians”. Sammen bringer de fire Worldwide i havn som et fascinerende og vedkommende stykke kunst.

**** / AMM / 52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share