Rasmus Lyberth: Livet skal leves på ny

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Rasmus Lyberth er Grønlands gode, gamle, levende legende. En troubadour, der mere end nogen anden (vil jeg tillade mig at hævde), har præget det moderne Grønlands musikscene. Han pladedebuterede i 1974 og har ikke siden udgivet særskilt mange plader, men det til trods – og til trods for, at han synger på sit modersmål, grønlandsk – er han blevet en kunstner af internationalt format. Hans nye plade, Livet skal leves på ny, vidner nok om, at Lyberth er en rutineret sangskriver og udøvende kunstner, men der er ikke antydning af træthed at spore i hans sang og musik. Tværtimod. Det nye album fremstår vitalt. Er klart rundet af Lyberths særegne stil. Men også levende, samtidigt. Et nummer som Halleluja lyder lidt som om, Lyberth lige har lagt øren til Paul Simons legendariske album, Graceland. Der er således et strejf af Afrika over dét nummer. Men ellers er det gedigen, moderne og meget personlig grønlandsk og dansk, vokal- og guitarbaseret singer-songwriting, indiepop og folk, der bringes til torvs med Lyberths 11. album.  

**** / Exlibris Musik / 63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share