Dor Herskovits: Flying Elephants

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Dor Herskovits – den israelsk jazztrommeslager, der har base i amerikanske Boston – har med Flying Elephants lavet et virkelig skarpt album. Et album med jazzmusik, som man skærer sig på. Musik, jeg personligt ikke nyder. Men som påfører mig alskens rifter og hudafskrabninger. Herskovits har selv skrevet al musikken, og jeg fristes til at tænke, at han har haft den konkrete besætning i tankerne, da han skrev den, for hans kvintet forløser materialet med fynd og klem, styrke og skarphed. Musikken er ekspressiv – til tider stærkt domineret af en Hery Paz’ saxofoner, til tider af Isaac Wilsons klaver, men også – ofte – af Caio Afiunes guitar og Herskovits’ egne trommer. Kun bassisten, Max Ridley, synes beskedent at holde sig tilbage i lydbilledet. Stilistisk rummer Herskovits’ musik referencer til traditionel jazz, freejazz og avantgarde, men også til progressiv rock, klassisk musik og meditativ musik. I den forstand favner hans musik vidt, men samtidig fremstår den fokuseret og stringent. Måske fordi bandet er så fortrolig med musikken. I hvert fald affinder jeg mig med, at jeg efter endt aflytning må have førstehjælpskassen frem.

*** / Endectomorph Music / 53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share