Earprint: Easy Listening

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Trompetisten Tree Palmedo (amerikansk), saxofonisten Kevin Sun (kinesisk/amerikansk), bassisten Simón Willson (chilensk/amerikansk) og trommeslageren Dor Herskovits (israelsk/amerikansk) udgør tilsammen en multikulturel konstellation, der spiller en form for jazz, som er alt andet end Easy Listening. Musikken på det nye album, Easy Listening, er for en stor dels vedkommende faktisk cutting-edge improjazz af avantgardistisk tilsnit. Alene det, at kvartetten er uden klaver, gør f.eks., at lytteren tvinges til at stemme sin aflytning anderledes. Den energiske, ekspressive jazz overrasker konstant og afspejler, at konceptet netop er, at den moderne afart af genren skal slippe kreativiteten løs og dermed forny den. Hver og en af de fire bandmedlemmer udviser stærke kompetencer, men tilsammen fremstår de fire også som et rigt og mange facetteret kollektiv, der vitterligt kan forny musikken! Det er som om de fire tilsammen dissekerer traditionelle ådsler og vækker dem til live i ny forklædning. Det at se skønheden i de nye skikkelser er imidlertid meget krævende, en intellektuel øvelse snarere end en følelsesmæssig sag.

*** / Endectomorph Music / 45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share