Lina Allemano’s Ohrenschmaus: Rats and Mice

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den canadiske jazztrompetist, Lina Allemano, udgiver på selvsamme dag to ”beskedne” album: Glimmer Glammer (hvorpå hun spiller solo) og Rats and Mice (hvorpå hun optræder med sit canadisk/norsk/tyske trio, som i øvrig består af bassisten Dan Peter Sundland og trommeslageren Michael Griener). Trioen blev skabt i Berlin i 2017 og blev hurtigt anerkendt som en innovativ, modig og virtuos impro-power-jazztrio. Rats and Mice – trioens debutalbum – tydeliggør, hvad der dermed menes. Med syv tracks, der tilsammen udgør 39 minutters improjazz, tager Allemano og hendes trio med både teknisk og kunstnerisk snilde fat om forlæg, som umiskendeligt har Allemanos fingeraftryk. Musikken er ekspressiv, til tider voldsom, til tider næsten blød og introvert, under alle omstændigheder farverig og mættet af noget, der minder om narrative fortællinger, der – som jeg ser det – fortæller om urbane kulturmøder og –sammenstød. Der er noget rastløst over musikken, noget fortravlet – uden at det dog skal forveksles med ”ubearbejdet”. Musikken rummer storbyens puls, målt på vidt forskellige steder, på vidt forskellige tidspunkter på døgnet, ugen og året.

*** / Lumo Records / 39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share