Peter Asplund: All my Septembers

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den svenske jazzkomponist, -trompetist og -sanger, Peter Asplund, ”møder” på All my Septembers den svenske jazzpianist, Lars Jansson (foruden bassisten Hans Andersson, tommeslageren Johan Löfcrantz Ramsay, saxofonisten Joakim Milder og sangerinden Isabella Lundgren og tolv big band blæsere), og ud af dét møde er kommet en forevigelse, der er sanseligt smuk, dragende skøn, næsten tårefremkaldende. Asplunds prædikat er i forvejen, at han hellere giver ”shows” end koncerter, og All my Septembers er en ”totaloplevelse”. Asplund, der tidligere har modtaget to svenske guldplader, tre svenske Grammy-nomineringer og mange andre priser, styrker med sit nye album kun positionen som en af den skandinaviske jazzscenes centrale figurer pt. Stadig forener han helt åbenlyst sine rødder i den nordiske jazztradition med sin kærlighed til the great American Songbook – i sine helt igennem egne kompositioner. Men det, der for undertegnede alligevel står tilbage som det stærkeste (efter flere gennemlytninger af albummet), er hans instrumentale virtuositet. Nok er hans kompositioner noget nær sublime, men forløsningen! Og håndteringen er trompeten! Det er imponerende! Uhyre smukt.

***** / Prophone Records / 68 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share