Mélodie Gimard: Numen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den franske mesterpianist, Mélodie Gimard, har både komponeret, arrangeret og produceret musikken til det fremragende album, Numen. Og musikken? Den er hendes helt igennem originale miks af vokaljazz, flamenco, fransk visetradition og klassisk musik. Den er dramatisk, fremført af en varierende besætning (af primært spansk oprindelse) og på en gang tro overfor traditioner og stærkt fornyende, indbegrebet af moderne cross-over. Men iblandt det dramatiske er der også nogle ekstraordinære skønheder – numre som, Qué Sería?, Cayó al Suelo og Deja Vivir – nogle fine heller af sanselig styrke. Til gengæld er der også nogle næsten uudholdelige klagesange imellem – som man ganske givet skal være af spansk oprindelse for at kunne nyde – det er numre som Glosa a Caracol og Zaida. Ikke desto mindre er helheden fascinerende, fordi den er så fornyende og så virtuost fremelsket. Og især fordi Mélodie Gimards klaverspil samler og raffinerer og bygger bro mellem genrer, traditioner og fornyelse. Det er uomtvistelige kvaliteter, der her er tale om!

**** / One World Records / 56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share