Thomas Fonnesbæk & Justin Kauflin: Standards

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Historien om dette jazzalbum er forunderlig – i hvert fald når man sammenholder historien med musikkens kvalitet. Den danske bassist, Thomas Fonnesbæk, og den amerikanske pianist, Justin Kauflin, gik sammen i studiet i 2017 for at indspille albummet, Synesthesia, der fortrinsvis bestod af originalt materiale. Men for at lære hinandens tonesprog at kende, spillede de i studiet indledningsvist nogle standards, som blev optaget – uden at de to egentlig i dén kontekst tænkte på udgivelse. Det var jo noget andet, der skulle indspilles og udgives! Derfor tænkte de også siden på helt at slette nærværende optagelser, som jo optog plads på harddisken. Men, heldigvis for os andre, tænkte de sig om. Og nu kan vi så høre det uredigerede møde mellem de to eminente musikere – det autentiske, afslappede, uforfalskede. Det imponerende niveau, de hver især – men også sammen – præsterer på. Musikken på Standards har nerve, kant og sjæl. Strayhorns Take the A Train, Berlins How Deep is the Ocean og Ellingtons In a Sentimental Mood med flere får tilført benzin med en virkelig høj oktan. Det hele er kraftfuldt, stilsikkert og sanseligt. Og fascinerende enkelt. Og smukt cisselleret.

***** / Storyville Records / 55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share