Susan Alcorn Quintet: Pedernal

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den amerikanske jazzmusiker, Susan Alcorn, er især kendt for to ting: den udtalte ekvilibrisme på steel guitaren og det foretrukne revir, improvisationen. Hendes nye album, Pedernal, er netop kendetegnet ved det. Med en sublim kvintet bestående i øvrigt af guitaristen Mary Halvorson, bassisten Michael Formanek, violinisten Mark Feldman og trommeslageren Ryan Sawyer, tager hun med sin steel guitar på rejse ud i uforudsigeligt terræn med improvisationer, der afspejler mod, nysgerrighed og vedholdenhed. Musikken kan genrebetegnes som avantgarde, men vel at mærke en form for avantgarde, der læner sig op af lydbilleder, der giver associationer til kammerjazz. Udtrykket som helhed er introvert, teknisk komplekst og intellektuelt snarere end sanseligt og hjerteligt. Der bliver talt til hjernen snarere end til kroppen. Og det gør – i hvert fald i dette tilfælde – musikken svær at kapere eller rumme eller elske. Der er passager – f.eks. i det 13 minutter lange musikstykke, A Night in Gdansk – der har magnetisk kraft, men ellers oplever jeg musikken som tænkt, til tider fortænkt og teknisk snarere end hjertelig.

*** / Relative Pitch Records / 42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share