Richard Andersson Quartet: Pocket Music

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Jeg er ikke tvivl om Richard Anderssons talent. Den danske jazzbassist har gentagne gange vist sit værd og også fortjent (for ti år siden) modtaget Silkeborg Frokostjazz´s talentpris, ”Stjerneprisen”. Med prisen fulgte muligheden for at sammensætte sit eget dreamteam af danske jazzmusikere og for sammen med disse at indspille et album. Men først nu, ti år og mange svinkeærinder efter, udkommer albummet altså, digitalt. Jeg skal ikke her kom med uverificerede gæt på, hvad ”forsinkelsen” skyldes, men slet og ret konstatere at ”Lommemusikken” på Pocket Music fremelskes af Kasper Tranberg på trompet, Ben Besiakov på klaver, Kresten Osgood på trommer og selvfølgelig Richard Andersson på bas. Og at denne fremelskelse er eminent, tilsyneladende let og inspirerende for alle de optrædende. I hvert fald håndterer de fire de otte originale kompositioner af henholdsvis Andersson og Tranberg med fascinerende lethed, et blændende indbyrdes gehør og en kunstnerisk velvilje. Udover de otte originale kompositioner rummer albummet to par standards, hvoraf især versioneringen af Tea For Two fremstår som sublim. Men som helhed fremstår albummet også som ekstraordinært, stærkt og absolut lytteværdigt.

**** / Hobby Horse Records / 75 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share