Jens Jefsen: Music Between Gigs

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den danske jazzbassist, Jens Jefsen, har som alle os andre været tvunget til at gennemleve en lang periode i sit eget selskab, som følge af den Corona-relaterede nedlukning af samfundet. Men i dén periode – imellem sin sidste koncert inden og den første efter (gid der snart må komme et efter!) nedlukningen – har han, som han plejer, helt alene spillet på sit instrument i sit hjem, komponeret lidt, spillet noget mere og så indspillet. Og den kreativitet, som nedlukningen altså også har skabt grobund for (med helt nye vilkår i livet, for eksempel social afstand!) har resulteret i et nyt album, Music Between Gigs. Vel vidende at, det er under bassoloen, at folk snakker, har Jens Jefsen imidlertid udvidet sit udtryk ved at invitere gæster til at bidrage – gæster som guitaristen Uffe Steen, violinisten Lasse Høj Jakobsen, trommeslageren Morten Lund og saxofonisten Stephan Kammerer m.fl. – og ud af dét, er der kommet et virkelig flot album med melodisk jazz, som helt generelt er præget af autoritet, tyngde og en forunderlig ro. Især ”sammenspillet” mellem Jens Jefsen og Uffe Steen sætter tydelige aftryk. Uanset om de begiver sig af med at spille Jens Jefsens egne syv numre eller nogle af de øvrige syv – eksempelvis Nirvanas Smells Like Teen Spirit, John Lennons Imagine eller George Gershwins Soon. Som man vil kunne udlede af de sidstnævnte titler, spænder udgangspunktet vidt, men Jens Jefsen formår en tilsyneladende naturlig lethed at samle det hele og gøre det til sit – et univers af melodisk jazz, præget af autoritet, tyngde og ro.

**** / Gateway Music / 62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share