Futari: Beyond

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Futari er japansk ord eller begreb, der betyder ”to mennesker”. Futari er da også i dette tilfælde en ny, japansk duo bestående af to etablerede, kvindelige kunstnere: komponisten og pianisten Satoko Fujii og komponisten og vibrafonisten Taiko Saito. Deres respektive instrumenter er en vanskelig kombination, men netop dét var baggrund for, at de fandt sammen: De ville udforske instrumenterne i et duoformat. Og vel at mærke sammen skabe ny musik på baggrund af deres respektive årtier indenfor den avantgardistiske jazz. Og det er der altså kommet et virkelig fornemt, lyrisk intenst album ud af. Et kompleks og mange facetteret album med musik, der nok er vanskeligt tilgængelig, men også – noget overraskende – formildende øm, nøgen og lyrisk. Omslagets billede af en sneklædt, nøgen trækrone angiver ret præcist, hvad det er, man får i ørerne. Et koldt, nøgent og hvidt udtryk, der dog rummer en vished om, at et indre, spirende liv er på vej til at folde sig ud i et lyst og levende farvehav. Klaveret er det nøgternt konstaterende og vibrafonen det lovende nye. I den forstand folder duoformatet sig ud som et absolut lytteværdigt projekt.

**** / Libra Records / 56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share