Husmo HAV: Waves

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Husmo HAV er lyden er fremtidens jazz. I hvert fald en del af fremtidens jazz. Den elektronisk, psykedeliske del af den. Det sagde jeg, efter at bandet havde udsendt debutpladen / EP’en, Ripples, i 2019. Og jeg siger det gerne igen, med opfølgeren / EP’en, Waves, 2021. For med afsæt i noget, der kunne minde om moderne nujazz, skaber norske Husmo HAV igen-igen et unikt lydbillede, som både er filmisk stringent og aldeles abstrakt, meget insisterende og dybt inderligt, i momenter grænsende til kitchet (lyt til det første halve minut af nummeret, Never Ending Summer), i momenter virkelig originalt (lyt til det smukke, afsluttende nummer, Eliten II). Kapelmesteren, trompetisten, Thomas Husmo Litleskare skaber således sammen med bassisten, Stian Andreas Andersen, og trommeslageren, Tore Flatjord, igen-igen – med bare få numre (i dette tilfælde fem) – et mange facetteret og dog forunderligt stringent og stilrent univers, som man uvilkårligt får lyst til at dykke ned i. For under havets bølger åbenbarer der sig et dybt fascinerende, futuristisk, minimalistisk liv, med uforudsigeligheder, ukendte og kendte plante- og dyrearter i én skøn blanding.

**** / Dugnad Rec / 23 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share