Katrine Schmidt: Laying My Burdens Down

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den danske singer-songwriter, Katrine Schmidt, single- og EP-debuterede i 2017 med Taking my Time (titlen på såvel første single som første EP). Titelnummeret var et gedigent, meget lovende udspil i grænselandet mellem country, folk og americana.

Siden har Katrine Schmidt i perioden fra 2019 til 2021 udgivet yderligere fem singler, og fire af disse – ”Dear Austin”, ”Beggin’”, ”Windswept Empty Streets” og ”Slowly But Sure” – indgår på det nye debutalbum, Laying My Burdens Down.

Af den pressemeddelelse, der følger debutalbum, fremgår det, at Katrine Schmidt kommer ud af et miljø, der har været fyldt med inspiration fra de traditionelle amerikanske genrer, og at det derfor falder hende naturligt at skrive og spille, indsynge og udgive musik, der både rummer elementer af country, folk, jazz og roots.

Som udenforstående vil jeg sige, at det budskab fremstår som værende i overensstemmelse med virkeligheden. For debutalbummet vidner vitterligt om fortrolighed med genrerne og deres potentielt romantisk/nostalgiske blik på verden.

Musikken er håndspillet, autentisk, troværdig. Og Katrine Schmidts vokal myndig og i momenter decideret dragende. Tematisk kredser hun i sine sange om fænomener som kærlighed, længsel, håb, tab og afhængighed – om det at være menneske. Og dét lyder jo som noget, der let kunne blive klichefyldt, men sådan oplever jeg ikke resultatet. Katrine Schmidts sange og musik er tro overfor genrernes fremmeste kvaliteter, men fremstår også både enkeltvis og samlet set som det, de er: originale, fine og endda raffinerede ballader.

Måske har Corona-nedlukningen givet Katrine Schmidt den fornødne ro til – ovenpå et lille gennembrud med dertilhørende optrædender på bl.a. Skagen Festival, Skive Festival og Strib Vinter Festival – at finpudse sine tolv sange. I hvert fald har Katrine Schmidts forarbejde og siden samarbejde med kompagnon, co-producer og keys-betvinger, Johannes Aaen Jensen, resulteret i et solidt debutalbum. Måske nok godt hjulpet på vej, instrumentalt, af bl.a. Gustaf Ljunggren, Mark Kühn (Folkeklubben og Get Your Gun), Jonas Kardyb (Svaneborg Kardyb), Thyge Van Dassen (Trio Svin og Lars Lilholt), Niels Bonefaas (HP Lange) og Mikkel Bøggild (Barrow). Men også – og først og fremmest – skabt af hovedpersonen selv.

Især nummeret, ”Windswept Empty Streets”, rammer i hjertekulen. Men albummet som helhed er vellykket, så absolut gedigent og smukt. Derfor ønsker jeg også for Katrine Schmidt, at hun nu – efter Corona-nedlukningen – kan komme ud på vejene, ud til festivalerne for der at bidrage med sit talent og sin varme vokal. For både som sangskriver og sanger har hun noget at byde på!

**** / Eget selskab / 46 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share