Mythic Sunship: Wildfire

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Mythic Sunships musik er som et godstog – tung, ustoppelig, voldsom – et stilsikkert miks af kraut, ambient, psykedelisk progrock og freejazz. Den er energisk, bastant og kompakt; støjende og på én gang er voldsomt inciterende og voldsomt insisterende.

Det danske band har siden pladedebuten i 2016 hvert år udgivet en ny plade. Og den nye, Wildfire, lægger sig udtryksmæssigt klart i forlængelse af de tidligere – selv om netop den også markerer, at der er sket noget nyt i det danske bands verden: Pladen udkommer på det legendariske, amerikanske label, Tee Pee Records – som den første af foreløbigt tre.

Bandet, der endnu ikke for alvor er slået igennem herhjemme, ser med andre ord ud til – med det amerikanske labels mellemkomst – at kunne stå foran et internationalt gennembrud.

Selvfølgelig også takket være de vedholdende musikere i bandet: Emil Thorenfeldt (guitar), Frederik Denning (trommer), Kasper Stougaard Andersen (guitar), Rasmus ‘Cleaver’ Christensen (bas) og Søren Skov (saxofon). Og takket være Per Buhl Acs – den danske punklegende, der har mixet pladen og tilført et råt og punket, distinkt udtryk, der kommer til at adskille denne plade fra de kommende to i trilogien.

En stor del af musikken på Wildfire er improviseret. Sådan har det altid været i tilfældet Mythic Sunship. Men mere musik er denne gang også komponeret, og det er ikke et tab. Lytter man for eksempel til numrene ”Olympia” og ”Redwood Grove” vil man bemærke, at en relativ stor del af musikken i disse numre er komponeret. Pladens åbningsnummer, ”Maelstrom” er til gengæld helt improviseret. Og den balance fungerer! Man rives med af musikken – uanset om den er melodisk eller psykedelisk, stringent eller abstrakt. Rives med af energien, det helt udanske fravær af forsigtighed, det heftige, det brutale og det melodiske. Især rives jeg med af ”Olympia” og ”Landfall” – af det netop voldsomt inciterende og voldsomt insisterende.

**** / Tee Pee Records / 44 min. / Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share