Yaniv Taubenhouse: Moments in Trio Volume Three – Roads

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den israelsk/amerikanske jazzpianist, Yaniv Taubenhouse, skabte sin trio i New York for syv år siden. Efterfølgende har han, sammen med bassisten Rick Rosato og trommeslageren Jerad Lippi, indspillet og udgivet i alt tre bemærkelsesværdige album – hvoraf Roads er det tredje. Musikken på Roads er eminent godt komponeret og arrangeret af Taubenhouse og virtuost fremført af hans trio. Musikken emmer af indbyrdes fortrolighed musikerne imellem; af et både teknisk og kunstnerisk overskud; og af en sjælden grad af autenticitet. Den moderne triojazz får således med Taubenhouse og hans trio et moderne, mange facetteret, eklektisk præg; den bliver tilført nogle ukonventionelle elementer, der vidner om, at Taubenhouse ikke er indfødt amerikaner, men tilflytter med andre impulser i bagagen; og så er den levende, vital og i momenter gribende. Det her er således moderne, innovativ og original triojazz fra øverste hylde. Og Roads et værk af imponerende, internationalt tilsnit. Et af de bedste triojazzalbum, jeg har hørt det sidste års tid.

***** / Fresh Sound/New Talent / 74 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share