Belcirque: La Grande Fête

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den belgiske gruppe, Belcirque, er kendt for sin farverige, eklektiske musik. Derfor er det heller ikke overraskende, at musikken på gruppens nye (tredje) album, La Grande Fête, er et miks af forskellige genrer og traditioner. Sekstetten synger og spiller denne gang et forunderligt, originalt repertoire, der er som en intellektuel form for spansk-, fransk- og engelsk(sproget) art-folk-jazz-pop med en latinamerikansk vibe og et både sydøstasiatiske og afrikansk strejf, et element af kammermusik og et element af rytmisk world. Et gennemgående kendetegn er, at Belcirque excellerer udi narrativ storytelling – tekstuelt såvel som instrumentalt / arrangementsmæssigt. Man trækkes således som lytter ind i orkesterets univers og bliver et med dets historier om kærlighed, fællesskab og skønhed – især takket være Astrid Creves dragende, reciterende vokal og takket være hendes tekster. Det hele er dybt fascinerende. Som helhed betragtet eminent. Men selv hvis man koncentrerer sin opmærksomhed ind omkring detaljerne i et enkelt nummer, vil jeg påstå, at magnetismen er ekstraordinær – lyt til guitaren! Til basgangen! Trompeterne! Koret! De skæve toner. La Grande Fête er et usædvanlig venligt album.

***** / ARC Music / 44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share