Christina Strandholdt: Lucky One

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Historien er den, at Christina Strandholdt for nogle år siden blev ramt af kræft, og at hendes liv gik i stå. Efter et langstrakt, men vellykket behandlingsforløb blev hun erklæret rask, men da det skete, fulgte nogle reaktioner – mentalt lukkede hun ned, og en ubændig træthed indfandt sig side om side med en række etisk / filosofiske overvejelser om, hvorfor netop hun blev syg, og hvorfor netop hun blev rask igen.

Som konsekvens af turen i den mentale og helbredsmæssige rutsjebane traf hun nogle radikale valg. Hun besluttede blandt andet at forfølge en gammel drøm om at lave musik – drømmen havde hun i årevis parkeret, men nu skulle den realiseres.

Og i dag albumdebuterer hun så med Lucky One og tolv sange om det pludselig at blive ramt af alvorlig sygdom og det at opleve, at alt andet fortsætter mere eller mindre uanfægtet. Med sangene forsøger hun at favne sine egne tilstande, tanker og følelser – at håndtere begreber som sorg, taknemlighed, vrede, frygt og kærlighed.

Genremæssigt er sangene og musikken en form for low-fi elektroakustisk folk. Tekstuelt er sangene på engelsk, men alle kredser de om noget af det, som den debuterende, danske singer-songwriter har oplevet på egen krop. Og det udgangspunkt rummer både en force og fare. Forcen er, at materialet, tankerne, følelserne er inde under huden og ægte – og dét høres som en ekstra dimension og kvalitet i fremførelsen. Faren er, at materialet, tankerne, følelserne forbliver for bundet op til det personlige / private. At blikket ikke løftes tilstrækkeligt. At kvaliteterne hverken tekstuelt, kompositorisk eller teknisk er tilstrækkelige. Det ser man for eksempel ofte indenfor litteraturen – med de mange selvudgivere, der udsender egne værker. Men man ser det også indenfor musikken.

Christina Strandholdts sange og musik balancerer på knivsæggen. Og tipper i enkelte numre ud til den kedelige side med tekster og musik, der ikke er tilstrækkeligt gennemarbejdede. Andre numre har både tekstuelt og musisk en karakter og styrke, der rækker ud over det personlige / private. Smuk og gennemarbejdet er for eksempel ”Angel Skin”, der også er første single fra albummet. Dét nummer har en kant og nerve, der gør det så absolut lytteværdigt. Men den virkelige udfordring for Christina Strandholdt bliver, hvad det næste album skal kredse om, hvordan det skal håndteres, forvaltes.

***  /  Eget selskab  /  44 min.  /  Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share