Lena Bloch Feathery Quartet: Rose of Lifta

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Lena Bloch er en russisk født, i New York bosiddende saxofonist, som igennem mere end tre årtier har arbejdet med sit eget, originale materiale. Og dét – hendes materiale – kombineret med hendes facetterede, instrumentale spændvidde, hendes meget betydelige rutine og dertil – hendes evne til at sammensætte et stærkt band, Feathery Quartet – har resulteret i et dybt originalt album, Rose of Lifta. Sammen med musikerne – pianisten Russ Lossing, bassisten Cameron Brown og trommeslageren Billy Mintz – har Lena Bloch således fremelsket noget musik, der på én gang bjergtager med sin uforudsigelighed og med sine emotionelle og tekniske styrke. Det er delikat, og det er kraftfuldt, netop facetteret – jazz, der sender taksigelser og strejf af længselsfulde tanker tilbage til nogle af de lande og kulturer, som Lena Bloch er rundet af: Rusland, Israel, Holland, Tyskland og USA. Smukkeste nummer er det helt afdæmpede New Home, der er som en hilsen til USA og de åbne, modtagende arme, Lena Bloch har mødt. I dét – og i andre udmærkede numre som Old Home og Climbing Rose of Lifta – hører man, hvor eminent især sammenspillet mellem Lena Bloch og Russ Lossing er.

****  /  Fresh Sound New Talent  /  62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share