Dal Sasso Big Band: John Coltrane’s Africa/Brass Revisited

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazz-/saxofonlegende, John Coltrane, indspillede og udgav i 1961 et mesterligt album, Africa/Brass. Albummet, der var hans ottende, men eneste nogen sinde med big band, fik ved udgivelsen en dårlig modtagelse, men i eftertiden er det kommet til at stå som en milepæl i hans samlede produktion. Det er dén milepæl, franske Christophe Dal Sasso og hans big band og de tre gæstende, yderst talentfulde, franske saxofonister, Sophie Alour, Géraldine Laurent og David El-Malek tager fat i her, med et sandt miks af spiritualitet og power play. Africa/Brass Revisited er kraftfuld, grænsende til voldsom, og så genopliver konstellationen med dobbeltalbummet messingsuppen, musikstykkernes melodiske kraft og det ekspressive potentiale i bluesmusikken og de religiøse spirituals, som vi i dag forbinder med slavernes tid i USA. Africa/Brass Revisited er optaget imellem to corona-pandemiske nedlukninger af Frankrig – på Paris’ berømte Jazz à La Villette Festival og har måske af samme grund fået en særegen knivspids livskraft. I hvert fald går Christophe Dal Sasso og hans Big Band til den med krum hals. Konstellationen har tidligere høstet roser og priser for ”genindspilningen” af John Coltranes A Love Supreme, men det er alligevel som om, det uomgængelig værk fra 1961 har en særlig iboende slagkraft, som franskmændene får frem.

****  /  Jazz&People  /  89 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share