Sagild & Rowedder: Bossa Blue

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Kim Sagild og Cecilie Rowedders nye plade er ikke overraskende, titlen taget i betragtning, et bossa nova album af blålig karakter. Hvad der ikke fremgår af pladetitlen endsige omslaget er, at den udgives som en markering af, at Kim Sagild er blevet 70 år og har passeret sit Corona-udskudte 50 års jubilæum som professionel musiker. Den således rutinerede sangskriver, komponist og guitarist markerer altså, at han er kommet op i de voksnes rækker.

Til indspilningen af jubilæumspladen har Sagild ikke desto mindre slået sig sammen med en blot 30-årig pladedebutant, Cecilie Rowedder. Men dét er til gengæld et godt valg – godt tænkt, set og hørt – af Sagild, for de to er vitterlig et godt match: Sagild er en eminent betvinger af den akustiske guitar, og Rowedder en sangerinde med vokal tyngde. Sammen med Sagilds fine ciseleringer gør hun oplevelsen af den nye, nordiske bossa nova særdeles skøn. De to bygger så at sige en både beundringsværdig og bæredygtig bro over aldersforskellen.

Pladen, Bossa Blue, åbner med nummeret, ”No Wonder”, som også er en af de singler, der på forhånd er blevet udsendt. Nummeret er medrivende og præsenterer de tos sammenspil som autentisk, nærværende og fokuseret. Rowedder fremstår nemlig ikke bare som ligeværdig, men som én vokal kunstner der fremmer Sagilds vision.

Set-up’et er simpelt, men langt de fleste sange har så mange lag – tekstmæssigt såvel som instrumentalt – at jeg ikke på noget tidspunkt keder mig eller taber opmærksomheden. I den forstand er det som om, Sagild og Rowedder har haft større visioner end bare at indspille og udgive. Autenticiteten er åbenlys, udtrykket troværdigt – selv om nogle sange klart er bedre end andre.

De to har skabt et sammenhængende hele – med afsæt i de ti sange. Og det hele er lytteværdigt. Til tider både smukt og skønt, raffineret og rørende. En ballade som ”Touch Me” tager for eksempel kegler. Den sang er et andet single-udspil – en sang, der sender mine tanker i retningen af etablerede sangstjerner som Norah Jones og Katie Melua. Jeg ved godt, at det i denne kontekst er lidt stort at nævne de navne, men Sagild og Rowedder bygger sammen et univers op, som notorisk nærmer sig sangstjernernes niveau. Derfor glæder jeg mig også til mere fra det umage ”jyske makkerpar”.

****  /  Gateway Music  /  40 min.  /  Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share