Søren Lee Diversity Trio: Live in Copenhagen

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Søren Lee er uomtvisteligt en sublim guitarist. Og når han, som her, optræder med sin helt igennem sublime trio, fattes jeg ord.

Hans trio består foruden (kapel)mesteren selv af el-bassisten Linley Marthe og af trommeslageren Niclas Compagnol. Og det er altså en trio, der spiller spot on og right to the edge. Alle er ekvilibristiske teknikere, alle er i stand til at spille ufattelig hårdt og hurtigt og vildt og voldsomt og dermed forløse Søren Lees egne, ekspressive numre, som måske nok bør genrebetegnes som jazz, men som ikke desto mindre også læner sig op ad enten funk eller rock.

Personligt falder jeg imidlertid mest for trioen, når den spiller melankolske, mere introverte ballader såsom When You Need It og Ballad for the Soul. Måske fordi jeg ikke behøver hastigheden for at blive overbevist om trioens tyngde. Måske fordi sjælen netop mærker det, når balladen henvender sig til den.

Det vemod, der for eksempel udgår fra Ballad for the Soul er magnetisk. Ikke dræbende, ikke kvælende, men hjerteligt, følelsesladet, sjælfuldt, netop magnetisk. Nummeret er ladet med autenticitet, nærvær og betydning.

Albummet som helhed er indspillet under en koncert på Jazzhus Montmartre i København i februar 2020. I løbet af den måned blev flere af trioens koncerter indspillet. Men så ramte Coronaen, og alt gik i stå. Derfor er livealbummet fra Montmartre også en slags dokumentation for, hvilket niveau trioen havde fremelsket, før den som alle andre måtte bure sig ind i isolation med såkaldt social distance. Den kontekst er selvfølgelig ikke uden betydning, men Corona eller ej – så er livealbummet bare et vidnesbyrd om, at Diversity Trio og dens musik, er facetteret, farverig, teknisk på højt niveau og kunstnerisk / kreativt så absolut bemærkelsesværdig.

Søren Lee, Linley Marthe og Niclas Compagnol er virkelig en trio, hvori en plus en plus en er mere end tre. De tres sammenspil er eminent, deres musik solidt funderet i traditioner, men samtidig frigjort og stærkt forfriskende.

*****  /  Eget selskab  /  85 min.  /  Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share