Caleb Wheeler Curtis: Heatmap

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske saxofonist, Caleb Wheeler Curtis, er kendt som en eminent musiker, når det gælder improjazz / freejazz. Derfor er det selvfølgelig spændende, når han som her udsender nyt, og albummet, Heat Map, er vitterligt spændende. Det er dynamisk. Teknisk stærkt. Og meget uforudsigeligt – bortset fra, at det er forudsigeligt, at musikken ville være uforudsigelig. Caleb Wheeler Curtis har haft sin kvartet med i studiet – pianisten Orrin Evans, bassisten Eric Revis og trommeslageren Gerald Cleaver – og sammen har de fire på baggrund af idéer og skitser fra Curtis’ side skabt et sindsoprivende album med en meget farverig freejazz, der river og flår, i momenter giver hvile, men for det meste farer frem med voldsom brutalitet. Tag nogle numre som Trembling eller Splinters, og du vil forstå, hvad jeg mener. Kvartetten søger ikke at please, snarere at dekonstruere. Og hvad lytteren så måtte mene om det? Det kerer de fire en disse. De er fuldt fokuseret på deres eget – skabelsen – dekonstruktionen – udforskningen.

***  /  Imani Records  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share