Le Trio Voyageur: Fu-Rin-Ka-Zan

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Fu-Rin-Ka-Zan (Vind-skov-brand-bjerg) er en suite af musikstykker, der skal høres som en form for rejsedagbog fra Japan. Bag dagbogen står tre franske musikere med rødder i jazzens og avantgardens miljø – vibrafonisten Loduvic Montet, pianisten Stefan Orins og trommeslageren Charles Duytschaever. Det står ikke klart, om de tre har skrevet eller skabt suiten under en rejse i Japan, men det står klart, at de alle er optaget af ”The Land of the Rising Sun” og af japansk poesi, filosofi og kunst, og at de har forsøgt at omsætte glæden ved og inspirationen herfra til lydlandskaber, der i momenter antager karakter af moderne, melodisk triojazz, i momenter antager karakter af abstraktion og avantgarde. Montet, Orins og Duytschaever er alle aktive musikere i det nordlige Frankrig og alle er de i berøring med tråde til helt andre genrer – klassisk musik, traditionel musik og art-rock. Også dét fornemmer man, når man lytter til musikken – eksempelvis til det meget markante suite, Nara. En anden suite, Furinkazan, anskueliggør, at de tre vitterligt er optaget af japansk trommerytmik og af buddhistiske bønner.

***  /  Circum-Disc  /  48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share