Cecilie Grundt & Vigleik Storaas: Cecilie Grundt & Vigleik Storass

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

De norske jazzmusikere, Cecilie Grundt (sax) & Vigleik Storass (klaver), har før spillet sammen – på plade og spå cene. Men nu pladedebuterer de to også som duo, og det med et album, hvorpå de tager livtag med standards fra The Great American Songbook – numre som Thelonious Monks Rhythm-A-Ning, Cole Porters Night and Day og Jerome Kerns All The Things You Are. Disse standards vækker de to nordmænd til live med deres særegent sparsomme instrumentering og individuelle / kollektive kvaliteter, kunstnerisk såvel som teknisk. Tydeligst står de tos kvaliteter i en stilfærdig ballade som Victor Youngs Stella by Starlight. Her hører jeg endog meget klart deres kontrol over instrumenterne – når disse skal te sig lavmælt. Og her hører jeg deres evner udi sammenspillets kunst, deres evner til at lytte og navigere. Og dét må jeg sige – den unge saxofonist og den ældre pianist fremstår vitterligt som et godt match. De respekterer de kompositoriske forlæg, men leger sig sammen ind i nye farvande og her boltrer de sig, sammen og hver for sig. At jeg så kunne have tænkt mig noget mere bund i lydbilledet er en anden sag. Udtrykket forbliver lidt for ferskt, synes jeg. Men forsøget er godt og sejladsen spændende.

***  /  Grundt Records  /  36 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share