The Supreme Court: A Supreme Vibe

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Gruppen, The Supreme Court, debuterer med pladen, A Supreme Vibe. Men det, at der er tale om en pladedebut, snyder, for folkene bag The Supreme Court er alle rutinerede, flere af dem kendte – på den danske musikscene.

Fundamentet i gruppen består således af bassisten Jonathan Rahbæk, guitaristen Johannes Wamberg, pianisten Jacob Broholm og trommeslageren Andreas Fryland. Og centralt på gæstelisten står rapbrødrene Al Agami, Kuku Agami og Joseph Agami. Foruden sangerne E. Brown (Al Agamis søn), Bette og Patrick Dorgan.

Genremæssigt – det vil danske kendere forvente og forstå – er konstellationens musik et dynamisk og drevent miks af jazz, hiphop, rap, funk og westcoast.

Når jeg hører Patrick Dorgan synge tænker jeg, at han læner sig op af forbilledet, Erann D.D. Når jeg hører brødrene Agami tænker jeg til gengæld, at den familie følger egne spor i denne verden. Uanset hvad – uanset, hvem der gæsteoptræder på det enkelte track – så tænker jeg dog, at der med The Supreme Court og A Supreme Vibe er tale om et seriøst, originalt bud på nye vejanlæg. På ny dansk fatjazz.

Æstetikken er fed, lydbilledet cremet og lækkert. Ikke bare pænt. Men også usædvanligt insisterende, krævende.

A Supreme Vibe rummer flere højdepunkter – især takket være sangerne / gæsterne – og alligevel vil jeg fremhæve et instrumentalt nummer som særligt bemærkelsesværdigt. Nummeret, ”Circumstantial Rant”, er gribende smukt. Raffineret. Gennemarbejdet.

Men også numrene, ”That’s The Vibe”, med Kuku Agami og E. Brown og ”Passing Moments” med Al Agami swinger med overbevisende styrke.

****  /  April Records  /  35 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share