Buddy Tate & White Label: Tate’s Delight

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Buddy Tate var en af de amerikanske jazzmusikere, der i sidste halvdel af det tyvende århundrede lagde vejen forbi Danmark. Tate havde slået sit navn fast i jazzen, da han i slutningen af 1930’erne og op igennem det meste af 1940’erne havde været fast tenorsaxofonist i Count Basies orkester og siden i eget navn var blevet fast inventar på Celebrity Club i Harlem. Han var med andre ord blevet et internationalt anerkendt navn, da han i september 1982, som 69-årig, optrådte på JASS Festival – nærmere bestemt: Restaurant Laksen i Holstebro. Med sig på den beskedne scene i restaurationen havde han White Label – en dansk jazzgruppe, der på det tidspunkt bestod af Poul Valdemar Pedersen på trompet, Jens Søndergaard på altsaxofon, Ole Matthiessen på klaver, Niels Præstholm på kontrabas og Ove Rex på trommer. Konstellation og dens optræden 25. september 1982 blev optaget, og Tate´s Delight er den redigerede optagelse derfra. Musikken – det er solid swingjazz. Og materialet – standards som Duke Ellingtons Mood Indigo, Charlie Parkers Now’s The Time og Count Basies Jumpin’ at the Woodside. Musikken, ja, albummet er af arkæologisk interesse. Tate´s Delight er således et væsentligt bidrag til kortlægningen af, hvad swingjazzen bød det danske publikum i sidste halvdel af det tyvende århundrede. Men musikken er også, trods åbenlyse kvaliteter, konventionel og dermed – lidt kedelig. Mest fascinerende finder jeg White Labels indsats, som både er vital og vilter.

***  /  Storyville Records  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share