Duplex: Maelstrom

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Didier Laloy og Damien Chierici er to anerkendte musikere på den belgiske musikscene. Førstnævnte spiller harmonika, sidstnævnte violin. Og den fælles musik, som de nu pladedebuterer med, er et særegent  miks af elektropop, verdensmusik, kammermusik og folk. Mikset er som cinematiske, sfæriske soundscapes – som rislende vand; som dyk ned i folkemusikkens brønd; opture med trommebeats og optimistiske gensyn med solen, varmen, sommerens vidtstrakte grønne. Det er disse dyk, disse opture, mørket og lyset, der tilsammen giver anledning til at døbe albummet Maelstrom. Det hele er lidt drømmende, lidt surrealistisk, lidt anarkistisk, men også åbenlyst cinematisk, grænsende til hypnotisk. Undervejs på rejsen gennem albummets fjorten skæringer passerer man gennem lande som Canada og Bulgarien, gennem byer som London og New York City. Man ender endda i Caribien. Men uanset, hvor man befinder sig, aner man noget distinkt europæisk, noget distinkt belgisk i musikken, der er forførende smuk, rundet af historisk tyngde og en innovativ modernitet.

****  /  ARC Music  /  55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share