Redline Trio: Underdog

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det canadiske jazzensemble Redline Trio – der består af Mark DeJong på tenorsax, Steve Shepard på kontrabas og Jeff Sulima på trommer – har under indspilningen af albummet Underdog allieret sig med trompetisten Brad Turner og pianisten Steve Hudson og så ellers skabt en form for jazzmusik, der er energisk, medrivende og moderne. Der er nemlig noget forunderligt direkte, noget næsten no nonsense over den originale musik – især over åbningsnummeret No Limes for Jeffery. Men også mere generelt – noget livligt og friskt over musikken på albummet som helhed. Ikke noget introvert eller melankolsk. Kun noget energisk og frejdigt. Noget teknisk og kunstnerisk fokuseret. Selv er jeg mest begejstret for de to mere stilfærdige numre The Waltz og Veluwe – som begge er uhyre velskrevne, vedkommende og veludførte. Men ret skal være ret – albummet som helhed er helstøbt og stringent, facetteret og rigt, en nydelse at lytte til. Et album, jeg får lyst til igen og igen at lytte til.

*****  /  Chronograph Records  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share