Scott Dunn with Claire Martin & The Royal Philharmonic Orchestra: I Watch You Sleep

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Albummet, I Watch You Sleep, er en hyldest til den store, britiske komponist, Sir Richard Rodney Bennett (1936-2012), som både komponerede klassisk musik, filmmusik og jazz og i øvrigt selv spillede og sang. Bennett er i eftertiden nok mest kendt for den klassiske musik, selv om han hele tre gange blev nomineret til en Oscar for ”Best Score” og uomtvisteligt skrev brillante jazzsange og -melodier.

Den amerikanske dirigent, Scott Dunn, og den britiske vokaljazzstjerne, Claire Martin, har det tilfælles, at de begge kendte Bennett, faktisk begge havde optrådt med ham, og begge var blevet venner med ham. Hvordan de fandt sammen om at hylde ham, ved jeg ikke. Men det, jeg kan konstatere, er, at de to – og The Royal Philharmonic Orchestra – er et godt match i nærværende hyldest, som inkluderer sange af blandt andre Vernon Duke, Kurt Weill og Ira Gershwin, men også et antal sange af Bennett selv.

Dunn og Martin har, sagt mere præcist, ønsket at hylde den musikstil eller -smag, som Bennett stod for og elskede. Og da de to og orkesteret – og i øvrigt grundkvartetten, der består af Rob Barron på klaver, Matt Skelton på trommer, Jeremy Brown på kontrabas og Ryan Quigley på flygel horn – fandt sammen, opstod der, kan jeg høre, en storladen og hyldest.

Dunn fremstår uhyre sikker i sin direktion; kvartetten ligeså sikker i sit sammenspil. Og Claire Martin? Hun er sit eget, umiskendeligt selvsikre jeg. En sangerinde af guds nåde, som synger med en forunderlig tyngde og nerve. Orkestret? Det er selvfølgelig sublimt, men jeg må alligevel sige, at jeg foretrækker de skæringer, der kun involverer grundkvartetten – f.eks. en sang som I Wish I’d Met You. Det er som om, den byder på mere ro, større fokus.

****  /  Stunt Records  /  71 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share