Livet Nord: Paperbird

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den svenske folk-violinist, Livet Nord, var for mig et ubeskrevet blad – indtil hendes nye plade, Paperbird, havnede i min postkasse. Ganske vist har hun optrådt med flere ensembler og været med på mere end 60 pladeindspilninger. Ganske vist blev hun i 2015 valgt til ”Artist of the Year” ved Sveriges Folk & Music Gala. Men det er først nu, med Paperbird, hun pladedebuterer i eget navn – hvilket kan forklare, hvorfor jeg først nu bliver opmærksom på hende. Men shit – fra første færd tænker jeg, at der er noget ekstraordinært over Livet Nords særegne miks af folk, roots og kammermusik. Når jeg hører hende (og hendes ensemble) i et nummer som Wonder Waltz (på svensk: Väskvalsen), i et nummer som Bye Bye Bird (på svensk: Sorgligt men fint var det) eller et nummer som Suddenly She Passed By (på svensk: Plötsligt gick hon förbi) bliver jeg dybt betaget af originaliteten. Musikken virker på én gang traditionel og nybrydende / innovativ. Intet virker forceret, alt virker velafbalanceret. Violinen og de øvrige strygere, kirkeorglet, harmonikaen og trompeten i Bye Bye Bird er f.eks. et match made in heaven. Musikken er melodisk, betagende, smuk. Mødet med Livet Nord mindblowing.

*****  /  Kakafon Records  /  42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share