Bellbird: Root in Tandem

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Bellbird er en canadisk baseret jazzkvartet, der som sådan albumdebuterer. Root in Tandem er (ikke unaturligt) et album, der har været flere år undervejs (sådan er det vel med de fleste debutalbum), og ”undervejs” betyder i og for sig bare, at de fire distinkte musikere som et kollektiv har brugt tid på at spille sig ind på hinanden og på at finde et fælles udtryk. Det har de til gengæld fundet nu – et udtryk, der er sfærisk prøvende, rodfæstet i den moderne jazz, men influeret af stilarter som folk og rock. Man er ikke i tvivl om, at det er moderne jazz, man sætter tænderne i, men krydderierne giver samtidigt nogle smagsvariationer, der øger smagsoplevelsen. I den forstand skaber tenorsaxofonisten Claire Devlin, alt- og bassaxofonisten Allison Burik, bassisten Eli Davidovici og trommeslageren Mili Hong noget meget originalt. Tag et nummer som If You Can’t Swim, Dance, og du vil forstå, hvad jeg mener. Nummeret læner sig op ad det avantgardistiske og vidner om såvel teknisk som musisk nysgerrighed.

***  /  Eget selskab  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share