Rubim de Toledo: The Drip

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Rubim de Toledo er en brasiliansk/canadisk bassist, guitarist, komponist og kapelmester, der af gode grunde har modtaget flere priser undervejs i sin karriere. Hans nye album, The Drip, kunne da også være et album, der udløser nye priser, for dels er den originale musik på albummet usædvanligt solid, dels er den usædvanligt innovativ og eklektisk. Den afspejler måske slet og ret den kulturelle spændvidde, der naturligt er en del af Rubim de Toledos skæbne. Hans særegne miks af brasiliansk, cubansk og caribisk rytmik med jazzmusik, funk og afrobeat giver det indtryk. Det virker på mig som om, han har alle de nævnte genrer inde under huden. I hvert fald formår han klart at mikse sagerne – i øvrigt i et stærkt sammenspil med sangerinden Karimah, trompetisten Bob Tildesley, trombonisten Audrey Ochoa, organisten Chris Andrew, guitaristen Felix Tellez og trommeslagerne/percussionisterne Raul Tabera og Jamie Cooper. Bedste numre er efter min mening 1) titelnummeret, der er inspireret af ethio-jazz-veteranen, Mulatu Astatke, og som rummer en fornem solo af Audrey Ochoa, og 2) Son del Arroyo – en cubansk son-cha-hyldest til de cubanske bas-legender, Cachao og Cachaito. 

****  /  Bottom Dweller Music  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share