Anna Emmeluth Quartet: A Beginning

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Anna Emmeluth er et nyt navn på den danske vokaljazzscene. Og A Beginning er hendes første album – eller er det en EP? Varigheden er jo kun en halv time! Faktum er, at Anna Emmeluth og hendes kvartet – der i øvrigt består af to finske musikere: Juho Valjakka på klaver og Teemu Mustonen på trommer foruden amerikanske Nathan Francis på kontrabas – bringer fire sange/numre til torvs, og at disse sange/numre i gennemsnit er af en varighed på 7 minutter og små 30 sekunder. Tre af numrene er originale; det fjerde er en versionering af Ray Hendersons standard, Bye Bye Blackbird, og alle fremføres i et forfriskende tempo, med et afslappet og legende overskud, der åbenlyst vægter sammenspillet. Sangene/numrene har et iboende swing, er facetterede og farverige og dog ligefremme; moderne og dog tydeligt forbundet med jazzhistorien. Og nok så væsentligt: Anna Emmeluth forekommer mig at træde i karakter som vokalist, selv om også hendes lyse vokal synes at give plads til videre udvikling. Under alle omstændigheder er albummet (EP’en?) et godt startskud, et godt afsæt – ind i den moderne, facetterede og dog traditionsforbundne vokaljazz.

***  /  Gateway Music  /  30 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share