Daniel Karlsson Trio: Sorry Boss

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Svenske Daniel Karlssons trio – som udover pianisten selv består af bassisten Christian Spering og trommeslageren Fredrik Rundqvist – har med (fortjent) succes (og en Grammy Award) huseret på hjemlandets (og Europas) jazzscene det seneste årti. Og dén succes forstår man, når man hører trioens musik, for der er noget uforfalsket, direkte og konsekvent over trioens musik, noget teknisk / kunstnerisk virtuost – i hvert fald sådan som den fremelskes på trioens nye (syvende) album, Sorry Boss. Man fristes til at sige, at trioen er gået fri af den melankoli, der kan herske i svensk / skandinavisk jazz af den moderne slags – Karlssons trio virker som uberørt af tendensen. Og dog. Man kan høre arven fra Esbjörn Svensson Trio og andre betydelige, svenske jazzbands. Men også en særegen trang til at lege – uden at dét går ud over musikkens modenhed og tyngde. På Sorry Boss er der mange virkelig flotte (og godt producerede) numre, men flottest er efter min mening det sidste, lange nummer, Clock Out og det næsten lige så lange titelnummer, Sorry Boss, der er drevet frem af en vanvittigt smittende energi.

*****  /  Howling Jazz!!!/Bark At Your Owner  /  38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share