John Herberman: Spring Comes Early

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Canadiske John Herberman er mest kendt for sin filmmusik og for sine kompositioner til andre musikere (klaver- og små ensemblekompositioner) og så i øvrigt for at producere andres musik. Men under Corona-pandemien og nedlukningen af verdenssamfundet fik han trang til at vende tilbage til sine rødder – jazzen, sådan som den lød i 1950’erne og ’60’erne – og derfor begyndte han at skrive og spille ny jazzmusik. Første plade med den nye jazzmusik udkom i 2021 – den hed Overheard On a Park Bench og blev en stor succes i hjemlandet. Nu følger så 2’eren – den hedder Spring Comes Early, og den vil givet også blive en stor succes. Simpelthen fordi musikken er så velkomponeret, så velproduceret, så medrivende og magisk. Ganske vist synes jeg, der er stor forskel på den jazzstil, jeg selv forbinder med 50’erne og 60’erne, og den som Herberman nu har skabt. Men det er jo egentlig lige gyldigt. Hovedsagen er, at han har skabt noget nyt, at han har inviteret en lang række kompetente musikere til at bidrage, og at den medrivende, energiske, varme og optimistiske smoothjazz – som sine steder er båret af klaver eller rhodes, andre steder af guitarer og saxofoner – er lys og klar, venlig og inviterende.

****  /  Ceola Records  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share