Kaze: Unwritten

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Kaze er navnet på en international super-improjazz-gruppe bestående af to japanere og to franskmænd – pianisten Satoko Fujii, trompetisten Natsuki Tamura, trompetisten Christian Pruvos og trommeslageren Peter Orins. Alle fire er eminente, etablerede avantgardister, og deres fælles kvartet? Den har eksisteret i 13 år. Dét ”jubilæum” fejrer de fire med en plade, hvorpå åbningsnummeret hedder Thirteen Years. I perioden fra 2021 til 2024 har Kaze udgivet syv plader – Unwritten er den syvende. Og jeg tænker, at titlen på denne syvende refererer til det, at netop denne plade er den første, der helt og holdent er improviseret. Intet har været skrevet på forhånd, alt har været og forbliver ”unwritten”, spontant fremelsket. Alle fire musikere er vant til at improvisere, så ud af deres kunstneriske anstrengelser er der selvfølgelig kommet noget abstrakt, facetteret og komplekst, tilsammen et værk, der er, ja, bemærkelsesværdigt. Åbningsnummeret, Thirteen Years, er næsten 37 minutter langt. Det følgende nummer, We Waited, er næsten 18 minutter langt. Så kun tre numre er der i alt blevet plads til på Unwritten. Men det er så også numre, der fortjener opmærksomhed for deres kantede karakter og samtidige stringens.

****  /  Circum-Disc/Libra Records  /   62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share