Gordon Grdina: The Marrow with Fathieh Honari

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

JUNO-prisvinderen, Gordon Grdina, er af slovensk afstamning, men bosiddende i Vancouver i Canada, og det er især her – og i New York – at han i dag slår sine folder som komponist, avantgardist og multiinstrumentalist. Hans primære instrumenter er guitar og oud – og hans metier et cross-over mellem progressiv improjazz og traditionel arabisk musik. På The Marrow – det ene af to album, som den produktive entrepreneur i dag udsender – forsøger han netop i selskab med to improjazzveteraner, cellisten Hank Robers og bassisten Mark Helias foruden den iransk-canadiske percussionist Hamin Honari og den iranske sanger Fathieh Honari at bygge bro mellem de to nævnte, vidt forskellige genrer. Og det gør han klart med respekt for den persiske musik- og sangtradition. Numrene er på en gang facetterede og helt enkle, bygget op omkring nogle simple riter og tilført nogle rammende ciseleringer. Lyt f.eks. til Raqib eller Raqs e Parvaneh. Grdina, der ellers i udpræget grad er rundet af avantgardismen, er her helt i tråd med traditionen. Og albummet, The Marrow, er af samme grund smukt, værdigt og vedkommende.

***  /  ABG Records  /  42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share