David Leon: Bird’s Eye

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Musikken på albummet, Bird’s Eye, er i sandhed usædvanlig. Ja, bemandingen, instrumenteringen, alt er usædvanligt, ukonventionelt, uforudsigeligt. Den amerikanske komponist, avantgardist og saxofonist, David Leon (som også er kendt for sin post-bop), har nemlig slået følgeskab med den ligeledes amerikanske, avantgardist og percussionist, Lesley Mok, og den koreansk fødte, i USA bosiddende gayageum-spiller, DoYeon Kim. Og sammen har de tre altså skabt en helt usædvanlig form for musik, som nok tager form og farve af afro-cubansk musik (Leon stammer til dels fra Cuba) og af traditionel, koreansk musik, men som også antager helt andre former og farver, fordi avantgardisterne har slået til med alle deres innovative tilbøjeligheder. For det meste er der på Bird’s Eye tale om musik, men i passager er det i virkeligheden mere lyde og effekter, man hører. Helt gennemgående er det, man hører, dog resultatet af en fornem nysgerrighed og interesse, en fordybelse og fornyelse, og en sans for det eklektisk komplekse og sammensatte. Bird’s Eye er og bliver et krævende album.

***  /  Pyroclastic Records  /  64 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share