Peter Vuust & Aarhus Jazz Orchestra: New Views

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den aarhusianske jazzkomponist og -bassist (og hjerneforsker), Peter Vuust, skulle egentlig have taget del i en turné med Aarhus Jazz Orchestra – en turné, der skulle have budt på en kombination af videnskabsformidling og musikudøvelse. Men projektet endte et andet sted – i et album med kompositioner af Peter Vuust – spillet af Peter Vuust og det aarhusianske big band: New Views. Arrangementerne – til Vuusts ”gamle” kompositioner og tre skræddersyede nye – er skrevet af big bandets dirigent, Nikolai Bøgelund, og af en af big bandets trompetister, Jesper Riis. Og nu kan alle vi andre så – for første gang – høre musik i stort format af den (fortjent) prisbelønnede komponists, bassist (og hjerneforsker). Genremæssigt spænder Vuust vidt – åbningsnummeret, Marrakech, har f.eks. et energisk og festligt afro-groove i sig. Nummeret, Young Blue Eyes, er til gengæld som en varm, indfølt og favnende ballade. Men uanset subgenre, så er New Views præget af en positiv og begejstret tilgang og klang. Derfor fremstår albummet som helhed også komplet og koncist. Kompositionerne og arrangementerne – selve forløsningen – fremstår som ét langt og livgivende åndedrag. Mest formfuldendt finder jeg nummeret, November Black, der både byder på rolige solopassager og kammerjazz af den mest udsøgte slags.

****  /  Storyville Records  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share