Gato Libre: Shiro

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Japanske Gato Libre begyndte egentlig som en duo – med kapelmesteren, trompetisten Natsuki Tamura og bassisten Norikatsu Koreyasu. Men snart blev guitaristen Kazuhiko Tsumura koblet på duoen. Og snart efter også pianisten Satoko Fujii. Sidstnævnte vel at mærke på harmonika. Og så stod de der ellers, som en markant kvartet – med trompet, bas, guitar og harmonika. Alle kunne de deres metier – teknisk og kunstnerisk – og alle havde de sans for tradition og fornyelse. Så ud kom: Shiro. Et fascinerende album med musik, der det ene øjeblik grænser op til den mest avancerede avantgarde, det næste til spansk og fransk folkemusik. Især inkluderingen af Fujii sigtede mod at sikre et element er af melankoli i musikken, og dét lykkedes! Samtidig er der dog flere skæringer på Shiro, der taler til helt andre følelser. Der er numre, der emmer af liv og glæde. Men det ændrer ikke ved, at netop harmonikaen giver den avantgardistiske, japanske jazzmusik med elementer af folk et usædvanligt, men attraktivt skær.

**** / Libra Records / 57 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share